Firemní kultura Komerční banky, a.s. - Kunášková, Zuzana (2019)
Bakalářská práce se zabývá firemní kulturou Komerční banky, a. s. V první části jsou vysvětleny základní pojmy související s kulturou a zmíněny prvky, typy a determinanty firemní kultury. Dále je zde uvedena teorie týkající se společenské odpovědnosti firem a etického kodexu. Druhá část se věnuje výhradně Komerční bance, tj. jejímu vzniku, vývoji a úspěchům. Následuje třetí část, kde je rozebrána společenská odpovědnost KB, konkrétně spokojenost klientů, odpovědné podnikání, vztah banky k životnímu prostředí, pozitivní přístup k inovacím, charitě a zaměstnancům. Praktická část pak vychází z výsledků dotazníkového šetření provedeného za pomoci zaměstnanců KB. Hlavní cíl práce spočívá v charakterizování firemní kultury KB a ve zjištění, zda se v této bance jedná o silnou nebo slabou firemní kulturu. Dalším cílem je představit firemní kulturu jako prostředek pro posílení společnosti oproti konkurenci a jako nástroj k získání konkurenční výhody.