Fínsky vzdelávací systém - Hatalová, Radka Mária; Sankot, Ondřej, 1988-; Števík, Eva Isabelle; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalárska práca Fínsky vzdelávací systém sa zaoberá problematikou vzdelávacieho systému vo Fínsku a medzinárodným porovnaním výsledkov tohto systému. Ide o prácu teoretického charakteru, ktorej hlavným cieľom je vysvetliť a poukázať na aspekty fínskeho vzdelávacieho systému, ktoré z neho robia tzv. “vzdelávacieho šampióna”. Prvá kapitola práce analyzuje fínsky vzdelávací systém z hľadiska jeho vývoja, štruktúry a organizácie systému, financovania či úlohy pedagógov. V ďalšej kapitole sú analyzované dáta OECD a ďalších medzinárodných inštitúcií a autorov, ktoré hovoria o vysokej úrovni vzdelávacieho systému v medzinárodnom rozsahu – ide primárne o výsledky medzinárodných testovaní ako napríklad PISA, PIRLS a TIMMS, no tiež sa jedná o výsledky v rámci Vzdelávacieho indexu, zostavovaného Organizáciou Spojených národov.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses