Marketingová analýza in-store eventu konkrétní značky - Kraftová, Denisa; Průša, Přemysl, 1980-; Zahálková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Ve své bakalářské práci se věnuji marketingové analýze vybraného in-store eventu. Pro zhodnocení jsem vybrala event značky Tiffany & Co., konkrétně se jednalo o propagaci vůně Tiffany & Co. Signiture. Vybraný event probíhal na jedné z kamenných prodejen firmy Notino v Praze. V první kapitole teoretické části práce Marketing základní charakteristiky nejprve uvádím základní charakteristiky marketingu, zařazuji i několik různých definic tohoto pojmu a jejich společné znaky. Následuje popis marketingové strategie, kde je zařazena i situační analýza SWOT, jsou zde vymezeny pojmy: segmentace, targeting, positioning a nakonec přiblížen i marketingový mix. Jelikož se v této bakalářské práci věnuji analýze konkrétní značky, v této první kapitole také definuji pojem značka a následně i pojem luxusní značka. V druhé kapitole In-store marketingová komunikace se nejprve věnuji základním pojmům z oblasti in-store marketingu, dále uvádím dělení in-store komunikace z pohledu zákazníka a také z pohledu maloobchodníka. V poslední kapitole teoretické části s názvem Event marketing popisuji opět základní definice pojmu event, dále pak uvádím, jak souvisí event marketing s komunikačním mixem a jeho prolínání s ostatními nástroji marketingové komunikace. Popisuji také kroky, jak takový event vytvořit a přibližuji možnost spolupráce s externí agenturou.V praktické části uvádím všechny firmy, které se daného eventu týkají: firmu Coty, firmu Notino a značku Tiffany & Co. Popsána je také komunikovaná vůně, použité marketingové materiály a průběh eventu. Hlavním cílem této bakalářské práce je kritické zhodnocení vybraného eventu, k tomuto zhodnocení jsem použila schéma pro analýzu úspešnosti eventu na základě klasifikace P. Šindlera a také pomocí analýzy SWOT.Na závěr je podáno několik návrhů pro vylepšení tohoto eventu a také obec
Zařazeno je například: větší využití moderních technologií a aktivní zapojení účastníků eventu, frekventovanější využití sociálních sítí, využití blogerů a influencerů a také zpětné zhodnocení eventu pomocí kvantitativního dotazníkového šetření a expertního rozhovoru.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses