Zhodnocení úspěšnosti eventu - Naxerová, Nikola (2019)
Eventy každým rokem nabývají na důležitosti a vyznačují se jako jeden z nejefektivnějších nástrojů používaných v sektoru B2B a B2C. Tato diplomová práce se zaměřuje na eventy z pohledu správného plánování a analyzuje kroky vedoucí k zajištění všech potřebných zdrojů k úspěšné realizaci. Teoretické hledisko se zabývá interpretací event marketingu, jeho druhy a rozlišení, propojením s marketingem jako nástrojem komunikace, procesem plánování, propagací a realizací eventu. Pro účely praktické části práce byla vybrána mezinárodní událost s názvem Startup World Cup & Summit, ve které je stručně vylíčeno, co všechno akce zahrnuje, jak probíhá a co je třeba při takové organizaci zajistit. Cílem práce je zhodnocení úspěšnosti eventu z pohledu účastníků pomocí pozorování a dotazníkových šetření. Výsledkem práce je vyhodnocení vybraných klíčových ukazatelů, shrnutí zjištěných skutečností z dotazníkových šetření a navržení doporučení na příští ročníky.