Státní kapitalismus v Brazílii - Klimešová, Tereza (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá státním kapitalismem v Brazílii. První kapitola analyzuje státní kapitalismus obecně. Zabývá se jeho historickým vývojem, vysvětluje různé varianty a popisuje konkrétní nástroje tohoto systému. Dále uvádí výhody a nevýhody, které tento model přináší. Druhá kapitola aplikuje získanou teorii na konkrétní příklad Brazílie. První část se zabývá historicko-politickým vývojem země. Dále je popsán ekonomický vývoj včetně vývoje státního kapitalismu. Na závěr kapitoly jsou analyzovány konkrétní nástroje státních zásahů a jejich dopady na vývoj brazilské ekonomiky.