Státní kapitalismus v Brazílii - Klimešová, Tereza; Jiránková, Martina, 1967-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá státním kapitalismem v Brazílii. První kapitola analyzuje státní kapitalismus obecně. Zabývá se jeho historickým vývojem, vysvětluje různé varianty a popisuje konkrétní nástroje tohoto systému. Dále uvádí výhody a nevýhody, které tento model přináší. Druhá kapitola aplikuje získanou teorii na konkrétní příklad Brazílie. První část se zabývá historicko-politickým vývojem země. Dále je popsán ekonomický vývoj včetně vývoje státního kapitalismu. Na závěr kapitoly jsou analyzovány konkrétní nástroje státních zásahů a jejich dopady na vývoj brazilské ekonomiky.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses