Analýza cestovního ruchu v Pardubickém kraji - Bořková, Pavla (2019)
Bakalářská práce se zabývá cestovním ruchem v Pardubickém kraji. Jejím cílem je zhodnocení aktuálního stavu turismu v tomto kraji. Teoretická část je věnována definování základních pojmů, popisu charakteristiky kraje a analýze nabídky a poptávky v cestovním ruchu kraje. V praktické části je cestovní ruch zhodnocen za pomoci provedené SWOT analýzy, jsou představy některé formy propagace tohoto kraje a možnosti dalšího rozvoje. V závěrečné části jsou navrhnuta doporučení, jakým směrem by se cestovní ruch mohl dále ubírat.