Řízení kurzového rizika v mezinárodním obchodě - Nentvich, Kryštof; Jedlinský, Jakub; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je představit metody řízení kurzového rizika a pomoci najít českým podnikům, kterých se kurzové riziko týká, jeho vhodné řešení. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části definuji druhy kurzového rizika, zmiňuji příčiny jeho vzniku a popisuji, jak kurzové riziko identifikovat a kvantifikovat. Dále pak představuji možnosti zajištění pomocí interních a externích metod. Praktická část obsahuje predikci měnových párů CZK/USD a CZK/EUR pro rok 2019, seznam produktů pro řízení kurzového rizika na českém trhu a způsob výběru správné metody při řízení kurzového rizika. Na základě praktické části je v závěru vytvořena strategie řízení kurzového rizika pro české importéry a exportéry.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses