Obchodní a kulturní specifika Peru - Kojanová, Eliška (2019)
Cílem mé bakalářské práce je charakterizovat obchodní a kulturní specifika Peru. První kapitola popisuje základní charakteristiky země, podrobněji se věnuje přírodním a geografickým podmínkám, historii, demografii, úředním jazykům, státním symbolům, administrativně-správním rozdělením, politické situace, členství v mezinárodních organizacích, základním makroekonomickým ukazatelům a hospodářským sektorům. Druhá kapitola se věnuje peruánskému zahraničnímu obchodu, obchodní bilanci, obchodu s Českou republikou s příkladem Budějovického Budvaru a obchodnímu jednání. Poslední kapitola uvádí kulturní specifika Peru dle Hofstedeho dimenzí, náboženství, způsob života ve městech a na venkově, postavení žen a odraz jiných kultur. Praktická část se zaměřuje na vlastnosti peruánského podnikatele a na cizí vlivy, které utvářely peruánskou kulturu.