Postavení Kanady na světovém trhu cukru - Krejčová, Jiřina; Gullová, Soňa, 1954-; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení Kanady na světovém trhu cukru. První kapitola se zabývá základní charakteristikou cukrové třtiny a cukrové řepy, následuje historické shrnutí obchodu s cukrem, oblasti pěstování a druhy cukru dle zpracování a využití. V neposlední řadě lze v této kapitole nalézt informace o náhražkách cukru a nových formách jeho využití.Druhá kapitola se zaměřuje na světový trh s cukrem, kde se specifikuje celkové využití cukru. Následuje analýza nabídky a poptávky na světovém trhu, vývoj světové ceny cukru společně s faktory, jež ji ovlivňují a nastínění těch nejvýznamnějších producentů. Poslední kapitola pojme svým obsahem samotnou Kanadu, k jejíž analýze je nutno zohlednit několik faktorů, mezi které patří klimatická a geografická charakteristika, základní makroekonomické ukazatele, produkční a vývozní výkonnost této komodity včetně forem obchodování. V neposlední řadě je zde prezentován Fairtrade s cukrem. Na závěr jsou popsány perspektivy kanadského trhu s cukrem.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses