Analýza efektivnosti sociálních sítí v marketingu cestovního ruchu na příkladu Tyrolska - Neuman, Ondřej (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou vlivu sociálních sítí na cestovní ruch v destinaci. Hlavním cílem je zhodnotit efektivnost využití sociálních sítí ve spojení s příjezdovými statistikami cestovního ruchu. Primární zkoumanou destinací v rámci práce je rakouská spolková země Tyrolsko. Na začátku práce jsou představeny pojmy týkající se cestovního ruchu. Druhá polovina teoretické části se již přesouvá do oblasti destinačního marketingu a sociálních médií. Praktická část zahrnuje dvě metody, z nichž každá dopomáhá k dosažení cíle odlišným způsobem. Nejprve je provedena korelační analýza, následně je vyhodnoceno uskutečněné dotazníkové šetření. Závěr práce obstarává vlastní návrh komunikační strategie na Facebook, který vychází z výsledků dotazníkového šetření.