Vietnamská migrace do České republiky a remitence - Nguyen, Thuy Tien (2019)
Bakalářská práce se zabývá migrací a pojmy s ní spojené. Dále se také zaměřuje na důsledky migrace, především na ekonomický vliv, který má migrace na země. Konkrétně zkoumá vliv remitencí zemí, které je přijímají. V teoretické části představuje základní pojmy spojené s migrací. Text se zejména zaměřuje na migraci z Vietnamu do České republiky. Dále se budu věnovat ekonomickému důsledku migrace remitencím. V poslední části práce uvádím hloubkové rozhovory se zástupci vietnamské komunity v ČR, na kterých ověřuji informace získané sběrem sekundárních dat.