Vietnamská migrace do České republiky a remitence - Nguyen, Thuy Tien; Sankot, Ondřej, 1988-; Gorčák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá migrací a pojmy s ní spojené. Dále se také zaměřuje na důsledky migrace, především na ekonomický vliv, který má migrace na země. Konkrétně zkoumá vliv remitencí zemí, které je přijímají. V teoretické části představuje základní pojmy spojené s migrací. Text se zejména zaměřuje na migraci z Vietnamu do České republiky. Dále se budu věnovat ekonomickému důsledku migrace remitencím. V poslední části práce uvádím hloubkové rozhovory se zástupci vietnamské komunity v ČR, na kterých ověřuji informace získané sběrem sekundárních dat.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses