Donald Trump a migrace : brzdy při realizaci jeho politiky v první polovině funkčního období - Petržilková, Jana (2019)
Zahraniční politika Spojených států amerických je v současnosti jedna z nejsledovanějších záležitostí v oblasti mezinárodních vztahů. Hlavním cílem této práce je zhodnocení zahraniční politiky v první polovině funkčního období Donalda Trumpa. Práce se zabývá především otázkou migrace, na jejímž příkladu je sledována schopnost Donalda Trumpa prosadit vlastní vizi v rámci amerického politického systému, který je založen na oddělení mocí a principu brzd a rovnovah.