Právní úprava internetového podnikání v rámci GDPR - Vynáhlovská, Erika; Hásová, Jiřina, 1954-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem bakalářské práce je objasnit význam nově vzniklého Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosi se zpracováním osobních údajů (ve zkratce GDPR) v právní úpravě, a spolu s ním uvést související podmínky pro specifické úkony internetového podnikání, které je nutné aplikovat. V úvodu je vymezena struktura práce, cíl, hypotézy a metody zkoumání tématiky. Práce je rozdělena do pěti kapitol. Na začátku je věnována pozornost internetovému podnikání jako celku, následuje část zaměřena konkrétně na nařízení GDPR, jeho implementaci do marketingu a jednotlivých úkonů internetového podnikání. Poslední kapitola zhodnocuje změny způsobené nařízením. Závěrem práce jsou diskutovány jednotlivé hypotézy.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses