Světový trh zemního plynu s důrazem na aktuální dění - Krenkel, David; Hinčica, Vít; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se věnuje světovému trhu zemního plynu. Cílem této práce je rozebrat aktuální situaci na světovém trhu zemního plynu a nastínění možné budoucnosti jeho vývoje. Práce je rozdělena do šesti hlavních částí, které se dále člení na podkapitoly. Pro tento náčrt možné budoucnosti jsou nejdříve rozebrány historické a aktuální údaje o spotřebě, produkci a cenách zemního plynu. Zároveň se práce zaměřuje na alternativní zdroje energie, které by mohly zemní plyn nahradit. Z alternativních zdrojů energie je věnována pozornost obnovitelným zdrojům, ale i ostatním fosilním palivům. Pro statistické údaje jsou využívány publikace od International Energy Agency (IEA) a British Petroleum (BP).
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses