Geoparky jako součást ekologického cestovního ruchu - Khromova, Marina; Vaníček, Jiří, 1944-; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na rozdíly mezi provozováním geoparků v České republice a Norském království za podmínky vzrůstajícího zájmu veřejnosti o udržitelný rozvoj a o šetrné formy cestovního ruchu. Cílem práce je porovnat postoj vedení dvou různých geoparků k overturismu jako potenciální hrozbě a k řízení destinace pomocí participativního managementu jako primárního nástroje. V první teoretické části jsou vysvětleny pojmy z oblasti cestovního ruchu, jako jsou overturismus, participativní management, šetrné formy cestovního ruchu a geoparky, jejichž znalost je potřebná k porozumění zbytku bakalářské práce. Na začátku praktické části jsou představeny základní informace, hlavní činnosti a atraktivity dvou zkoumaných geoparků. Poslední kapitoly se zabývají již podrobným uvedením a porovnáním odpovědí od vedení geoparků, které byly získány z dotazníkového šetření. Závěr obsahuje shrnutí výsledků a vlastní postoj autorky k problematice bakalářské práce.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses