Uplatnitelnost českých a německých absolventů na trhu práce - Hofmanová, Pavlína; Sankot, Ondřej, 1988-; Števík, Eva Isabelle; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá uplatnitelností českých a německých absolventů vysokých škol na trhu práce. Práce by měla přispět ke zjištění, zda kvalita vystudované vysoké školy má vliv na uplatnění absolventů na trhu práce. První kapitola je zaměřena na teoretická východiska jako je teorie lidského kapitálu v klasickém i alternativním pojetí, výdaje na financování vysokého školství atd. Druhá kapitola je zaměřena na nezaměstnanost a zaměstnanost českých a německých absolventů ve vztahu k celkové populaci. Z každé země bude dále vybráno pět vysokých škol společně s údaji o nezaměstnanosti a zaměstnanosti absolventů spolu s informací o kvalitě vysoké školy dle mezinárodně uznávaného srovnávače vysokých škol QS World University Rankings.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses