Dopady války na lidský kapitál v Sýrii se zaměřením na vzdělávání - Al Tajjarová, Martina (2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady občanské války v Sýrii, která jí zmítá od roku 2010, na lidský kapitál s bližším zaměřením na vzdělávání. K propojení veškerých souvislostí s analytickou částí byla v první části shrnuta základní východiska, která zároveň slouží k pochopení celkového kontextu dané problematiky. Samotné dopady jsou pak analyzovány z pohledu několika indikátorů zaměřených na vzdělávání a lidský kapitál. Součástí bakalářské práce je také dotazníkové šetření oslovující syrské občany, kteří opustili vlast po vypuknutí občanské války.