Dopady války na lidský kapitál v Sýrii se zaměřením na vzdělávání - Al Tajjarová, Martina; Sejkora, Jiří, 1985-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady občanské války v Sýrii, která jí zmítá od roku 2010, na lidský kapitál s bližším zaměřením na vzdělávání. K propojení veškerých souvislostí s analytickou částí byla v první části shrnuta základní východiska, která zároveň slouží k pochopení celkového kontextu dané problematiky. Samotné dopady jsou pak analyzovány z pohledu několika indikátorů zaměřených na vzdělávání a lidský kapitál. Součástí bakalářské práce je také dotazníkové šetření oslovující syrské občany, kteří opustili vlast po vypuknutí občanské války.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses