Dopady krize z roku 2008 na ruskou ekonomiku - Osipov, Gleb (2019)
Tato bakalářská práce je zacílena na problematiku vlivu americké hypotéční krize z roku 2008 na ekonomiku Ruské federace se zaměřením na dopady krize na ropný průmysl a bankovnictví. První kapitola je soustředěna na vymezení hospodářských cyklů, jejích druhů a také na vymezení jednotlivých typů krize. Druhá kapitola je zacílena na stanovení cest přechodu světové finanční krize z roku 2008 do ruské ekonomiky a určení hlavních příčin vzniku této krize v ruské ekonomice. V této kapitole budou také zohledněny slabé stránky ekonomiky Ruské federace, které předurčily rychlé šíření krize.Třetí kapitola práce je napojením na předchozí kapitolu a se soustředí na společnost Rosneft. Poslední kapitola zahrnuje zkoumání finanční situace ruské banky VTB v době krize.