Aspekty integrace product placementu do audiovizuálního díla Vejška - Vigláš, David; Novák, Michal; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářská práce se zabývá využitím product placementu jako nástroje komunikačního mixu. Teoretická část práce tvoří přehled teoretických znalostí k použití product placementu v audiovizuálním díle, konkrétně filmu. Věnuje zde také pozornost již existujícím výzkumům, na kterých ukazuje jiné možnosti zkoumání product placementu. Praktická část práce analyzuje jaké produkty, služby nebo značky jsou integrovány do analyzovaného díla Vejška. Zaměřuje se na jejich kategorizaci, podíl záběrů na celkové stopáži a na poměr dvou nejčastějších druhů aktivního nebo pasivního umístění a dominantních nebo nedominantních záběrů. Bakalářská práce je postavena na vytvoření analýzy pomocí metody pozorování. Výsledek bakalářské práce tvoří odpovědi na otázky vymezené v praktické části a naznačuje, že tvůrci filmu Vejška se při použití product placementu snažili uchopit jejich práci moderním pojetím.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: film; marketingová komunikace; product placement; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; film; communication in marketing; product placement; bachelor's theses