Chaeboly a jejich vliv na ekonomiku Jižní Koreje - Le, Lam Uyen; Vlčková, Jana; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá jihokorejskými konglomeráty, které se nazývají chaeboly. Jejím cílem je zhodnocení vlivu chaebolů na ekonomiku Jižní Koreje od konce Korejské války až po současnost. V úvodní kapitole je stručně popsán průběh válečného konfliktu. Velká pozornost je věnována poválečnému ekonomickému vývoji Jižní Koreje. Druhá kapitola se zaměřuje na chaeboly a jejich typické rysy. Dále rozebírá vliv pěti největších chaebolů současné doby. Poslední kapitola se zabývá analýzou vývoje vztahu mezi chaeboly a státem. Rovněž zkoumá problémy, které chaeboly způsobují, a představuje různá opatření, která by mohla zlepšit současnou situaci.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses