Realizace přepravy mimořádné zásilky po železnici - přeprava kolejového vozidla Twindexx do Výzkumného Ústavu Železničního, a.s. - Březina, Jan (2019)
Cílem této bakalářské práce je zmapování realizace přepravy mimořádné zásilky po železnici na konkrétním obchodním případu, a tím je uskutečněná přeprava mimořádné zásilky v podobě nečinné jednotky Twindexx ze Švýcarska na Zkušební okruh Velim v České republice. Práce obeznámí čtenáře s tím, co obnáší uskutečnění této zásilky. Druhotným cílem je nalezení faktorů, které se podílí na cenové kalkulaci a zhodnocení přepravy s nabídnutím alternativního řešení způsobu přepravy.