Obchodní vztahy a trendy zahraničního obchodu Ukrajiny s Izraelem - Bondarenko, Anna (2019)
Daná bakalářská práce obsahuje základní informace o hospodářské a politické situaci mezi Ukrajinou a Izraelem, aktuálních trendech zahraničního obchodu a analýzu obchodních vztahů těchto států. Cílem této práce je navrhnout další možné formy mezinárodní ekonomické spolupráce do budoucnosti v závislosti na současné situaci. K naplnění tohoto cíle použiji dílčí cíle: prokázat dynamiku obchodní a investiční kooperace, zvážit normativní a právní základ spolupráce mezi zeměmi, vyhodnotit postavení státu Izrael jako významného obchodního a strategického partnera pro Ukrajinu, prozkoumat jeho roli s ohledem na perspektivnost pro budoucí vývoj těchto vztahů. Hlavní důraz je kladen především na zkoumání aspektů, které přispěly k podepsání dohody o zóně volného obchodu mezi Ukrajinou a Izraelem, následné posouzení významu a důsledků této dohody.