Rozšířená realita a možnosti jejího využití v cestovním ruchu - Nosková, Tereza (2019)
Rozšířená realita je relativně mladá, ale rychle se rozvíjející technologie, která skrývá obrovský potenciál, který lze uplatnit v mnoha oborech. Přesto je stále často pro laickou veřejnost neznámá. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit stávající pozici této technologie na poli cestovního ruchu a zaměřit se na potenciál jejího budoucího využití v oboru. V první části práce rešerší tematické literatury přibližuji problematiku rozšířené reality a pojmy s ní spojené. Následuje přehled využití napříč některými obory, zejména pak v cestovním ruchu. V další části práce je pomocí analýzy dotazníkového šetření, zkoumajícího povědomí a využívání rozšířené reality v cestovním ruchu, zhodnocena pozice této technologie v dané oblasti. Na základě výsledků této analýzy se zaměřuji na možnosti jejího budoucího využití v cestovním ruchu.