Rozšířená realita a možnosti jejího využití v cestovním ruchu - Nosková, Tereza; Vaško, Martin; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Rozšířená realita je relativně mladá, ale rychle se rozvíjející technologie, která skrývá obrovský potenciál, který lze uplatnit v mnoha oborech. Přesto je stále často pro laickou veřejnost neznámá. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit stávající pozici této technologie na poli cestovního ruchu a zaměřit se na potenciál jejího budoucího využití v oboru. V první části práce rešerší tematické literatury přibližuji problematiku rozšířené reality a pojmy s ní spojené. Následuje přehled využití napříč některými obory, zejména pak v cestovním ruchu. V další části práce je pomocí analýzy dotazníkového šetření, zkoumajícího povědomí a využívání rozšířené reality v cestovním ruchu, zhodnocena pozice této technologie v dané oblasti. Na základě výsledků této analýzy se zaměřuji na možnosti jejího budoucího využití v cestovním ruchu.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses