Aktuálne zmeny zahraničnej politiky Venezuely v regióne Latinskej Ameriky - Svitačová, Simona; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá premenou zahraničnej politiky Venezuely v rámci regiónu Latinskej Ameriky. Hlavným cieľom práce je zhodnotiť premenu zahraničnej politiky Venezuely, a to pomocou analýzy jej postavenia v troch latinskoamerických integračných zoskupeniach. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola sa venuje teórii zahraničnej politiky. Kapitola definuje tento pojem a rozoberá nástroje a prostriedky, ktoré sa v štátoch používajú na dosiahnutie rôznych zahraničnopolitických cieľov. V ďalšej kapitole sú tieto teoretické poznatky uplatnené na Venezuelu. Autor predovšetkým kladie dôraz na faktory, ktoré charakterizujú orientáciu jej zahraničnej politiky. Záverečná kapitola potom skúma prepojenie premeny týchto činiteľov s orientáciou na Latinskú Ameriku. Podklad výsledku práce tvorí analýza premeny postavenia Venezuely v regionálnych zoskupeniach ALBA, MERCOSUR a UNASUR.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses