Otázka skotské nezávislosti v kontextu referenda o vystoupení UK z EU - Matějková, Michaela; Müller, Karel B., 1972-; Bobková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zabývá postojem skotské veřejnosti k vlastní politické nezávislosti na pozadí dvou významných referend odehrávajících se v letech 2014 a 2016. Pomocí analýzy faktorů ovlivňujících voličské preference zjišťuje, jakým způsobem tyto události proměnily vnímání skotského osamostatnění a zaměřuje se na identitární přístup a problematiku evropské tematiky v procesu rozhodování. Mezi hlavní závěry práce patří zjištění, že v průběhu posledních šesti let se změnil přístup Skotů k vnímání vztahů skotské a britské identity, přičemž významnou roli hrály v procesu této změny také ekonomické aspekty.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses