Faktory ovlivňující návštěvnost zoologické zahrady v Praze - Hönigová, Nikola; Jarolímková, Liběna; Hyan, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této práce je identifikovat faktory, které ovlivňují návštěvnost pražské zoologické zahrady. K dosažení cíle jsou využita data o denních návštěvnostech zoologické zahrady v roce 2017. Data byla zpracována pomocí metody popisné statistiky. Z výsledků vyplývá, že návštěvnost je pozitivně ovlivňována rostoucí teplotou vzduchu, svátky či víkendy. Průměrně 23,5 % návštěvníků volí k návštěvě sobotu. Doprovodný program konaný v přímo v areálu zoologické zahrady zvyšuje návštěvnost až o 63,2 %. Negativní vliv na návštěvnost má konání časově omezených akcí v blízkosti zoologické zahrady. V průběhu Matějské pouti klesá návštěvnost zoologické zahrady v Praze až o 42 %. Vliv změny vstupného na návštěvnost nebyla prokázána.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses