Postavení společnosti Tesla na trhu elektromobilů - Doležal, Jiří (2019)
Hlavním tématem této bakalářské práce je postavení společnosti Tesla na světovém trhu elektromobilů a na jednotlivých regionálních trzích. První kapitola uvádí a popisuje celý trh elektromobilů. Druhá kapitola je zaměřena na představení zkoumané společnosti Tesla a na její postavení na světovém trhu elektromobilů. V poslední části této práce je analyzováno postavení společnosti Tesla v jednotlivých regionech, kde dochází k největším prodejům elektromobilů. Jsou zde popsány výhody a nedostatky společnosti v každém z regionů a její budoucí možný vývoj na těchto trzích.