Expanze společnosti Expando na vybraný zahraniční trh - Doubková, Jana (2019)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi vstupu na zahraniční trh na příkladu české rostoucí firmy EXPANDO Global s.r.o., která pomáhá výrobcům a e-shopůn s prodejem zboží do zahraničí prostřednictvím internetových tržišť (markerplaces). Hlavním cílem práce je posoudit vhodnost britského trhu pro expanzi a následně vybrat vhodnou formu vstupu. Ke strategické analýze trhu je využita PEST anaýza a Porterova analýza pěti sil. Poznatky jsou shrnuty ve SWOT analýze. Výběr formy vstupu je realizován nejprve selekcí hodících se forem a následně jejich komparací.