Expanze společnosti Expando na vybraný zahraniční trh - Doubková, Jana; Křenková, Eva; Černý, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi vstupu na zahraniční trh na příkladu české rostoucí firmy EXPANDO Global s.r.o., která pomáhá výrobcům a e-shopůn s prodejem zboží do zahraničí prostřednictvím internetových tržišť (markerplaces). Hlavním cílem práce je posoudit vhodnost britského trhu pro expanzi a následně vybrat vhodnou formu vstupu. Ke strategické analýze trhu je využita PEST anaýza a Porterova analýza pěti sil. Poznatky jsou shrnuty ve SWOT analýze. Výběr formy vstupu je realizován nejprve selekcí hodících se forem a následně jejich komparací.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses