Návrh PR kampaně se zapojením sociálních sítí pro firmu Agátin svět - Dvořáková, Ivana (2019)
Diplomová práce má za cíl navrhnout PR kampaň se zapojením sociálních sítí pro Festival Kreativního a logického hraní, který je stěžejní událostí prodejce hraček a her Agátin svět. PR kampaň autorka plánuje podle modelu SOSTAC. Začíná analýzou relevantních sekundárních a primárních dat. Pro získání primárních dat autorka používá kvantitativní výzkum, konkrétně dotazníkové šetření za účelem zjištění mediálního a online chování rodičů s mladšími dětmi. Po analýze dat autorka navrhuje cíle kampaně, strategii, taktiku a jednotlivé aktivity, které rozděluje do dvou oblastí PR: media relations a komunikace na sociálních sítích. Autorka rozděluje média do tří skupin, kterým přizpůsobuje obsah článků a tiskových zpráv. V případě sociálních sítí autorka navrhuje příspěvky na facebookové události i placené příspěvky. V posledním kroku plánování PR kampaně autorka definuje harmonogram, rozpočet a metriky, podle kterých bude posuzovat plnění stanovených cílů.