Právní postavení a odpovědnost jednatele a společníků společnosti s ručením omezeným - Myshchenko, Maria; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením právního postavení jednatele a společníků v souvislosti s jejich odpovědností v rámci společnosti s ručením omezeným. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola je věnována charakteristice společnosti s ručením omezeným. Druhá kapitola se zabývá právním postavením společníků, včetně vymezení jejich práv a povinností a jednotlivých případů a podmínek ručení. Třetí kapitola práce je zaměřena na jednatele společnosti s ručením omezeným - jeho právní postavení a právní následky porušení jeho povinností. Čtvrtá kapitola se zabývá komparací právních postavení společníka a jednatele. Pátá kapitola je dále zaměřena na problematiku trestní odpovědnosti právnických osob a jednatele. Obsahem poslední šesté kapitoly je uvedení specifik u jednočlenné společnosti s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses