Slovenská zahraničná politika v období vlády Vladimíra Mečiara - Popovcová, Diana; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práca sa venuje zahraničnej politike Slovenskej republiky v období vlády Vladimíra Mečiara. Vychádza z politickej situácie na Slovensku od procesu rozdelenia federácie cez obdobie vyhlásenia samostatnosti Slovenskej republiky s dôrazom na obdobie rokov 1992 až 1998, keď bol Vladimír Mečiar dvakrát vo funkcii premiéra Slovenskej republiky. Situácia na Slovensku a konkrétny prístup Vladimíra Mečiara k jednotlivým politickým otázkam v danom období mal výrazný dopad na vnímanie Slovenska v zahraničí a následne na vytváranie bilaterálnych vzťahov a možností integrácie Slovenska do európskych a euroatlantických štruktúr. Vzhľadom na mieru vplyvu na vnútornú a zahraničnú politiku Slovenskej republiky sa práca venuje aj osobe Vladimíra Mečiara.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses