Vyhošťování diplomatů - Pavlíková, Kristýna (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhošťováním diplomatů. Cílem práce je analyzovat vybrané případy vyhošťování diplomatů podle příčin. Hlavní příčiny jsou stanoveny jako prvoplánová a zástupná, v rámci nichž jsou konkrétní případy vyhošťování dále rozděleny do specifičtějších kategorií. Práce se věnuje komplexním souvislostem a okolnostem, které vedou k rozhodnutí o prohlášení diplomata za persona non grata, a zároveň se snaží problematiku objasnit z hlediska diplomatického práva. Cílem je současně odpovědět na otázku, zdali převažují případy vyhošťování diplomatů na základě prvoplánové či zástupné příčiny.