Vyhošťování diplomatů - Pavlíková, Kristýna; Veselý, Zdeněk, 1950-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhošťováním diplomatů. Cílem práce je analyzovat vybrané případy vyhošťování diplomatů podle příčin. Hlavní příčiny jsou stanoveny jako prvoplánová a zástupná, v rámci nichž jsou konkrétní případy vyhošťování dále rozděleny do specifičtějších kategorií. Práce se věnuje komplexním souvislostem a okolnostem, které vedou k rozhodnutí o prohlášení diplomata za persona non grata, a zároveň se snaží problematiku objasnit z hlediska diplomatického práva. Cílem je současně odpovědět na otázku, zdali převažují případy vyhošťování diplomatů na základě prvoplánové či zástupné příčiny.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses