Jednotné európske nebo a jeho vývoj s ohľadom na Brexit - Fabianová, Ivana; Bič, Josef; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Letecká doprava má v súčasnosti veľký význam, ktorý neustále narastá. Európska integrácia je otvorená tomuto rozvoju a snaží sa lietanie v priestore Európskej únie zjednodušovať prostredníctvom projektu jednotného európskeho neba. Ako aj v iných odvetviach, aj v leteckej doprave sa stretávame s vplyvom politických aspektov, ktoré nie sú vždy pozitívne. V súčasnosti Európska únia čelí situácii, s ktorou sa v svojej doterajšej histórii ešte nestretla. Veľká Británia sa rozhodla vystúpiť z EÚ, a teda aj z jednotného európskeho neba. Cieľom práce je objasniť možné scenáre Brexitu a ich dopady na fungovanie leteckej dopravy v Európskej únii. Ktorý z možných scenárov by bol pre európske letectvo najideálnejší a ktorý naopak môže mať fatálne dopady na leteckú dopravu v Európe?
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses