Exportní strategie společnosti ŠKODA AUTO a.s. a její umístění na indickém trhu - Švandová, Tereza; Hinčica, Vít; Jechumtál, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce je zaměřena na exportní strategii české společnosti ŠKODA AUTO a.s. a její umístění na indickém trhu. Hlavním cílem práce je zhodnotit, zda bylo rozšíření společnosti na indický trh správným krokem. K naplnění tohoto cíle byla použita analýza indického trhu a SWOT analýza umístění společnosti na tomto trhu. Nejdříve se čtenář podrobně seznámí s automobilkou ŠKODA AUTO včetně její exportní strategie. Dále práce popisuje různé možnosti vstupů na zahraniční trhy, exportní strategii ČR a v neposlední řadě charakterizuje Indii, především indický automobilový trh. Na indickém trhu je česká automobilka zastupovaná svou dceřinou společností SKODA AUTO India Pvt. Ltd, jejíž fungování a umístění na tomto trhu je věnována poslední část práce.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses