Hospodářská politika Německa od krize 2008-2009 po současnost - Richter, Patrick (2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat a analyzovat hospodářskou politiku Německa od krizového období 2008-2009 až po současnost. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje vznik krize a její dopady na německou ekonomiku a následně se zaobírá protikrizovými opatřeními. Druhá kapitola se zaměřuje na fiskální konsolidaci německé ekonomiky a na opatření, která byla přijímána za účelem zajištění integrity eurozóny a prohloubení spolupráce v rámci EU. Poslední kapitola řeší současnou hospodářskou politiku Německa. V této kapitole jsou analyzována opatření určená k připravení německé ekonomiky k budoucímu růstu.