Instagrameři a jejich vliv na popularitu destinace - Masárová, Šárka (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na aktuální problematiku influencer marketingu a jeho využití v propagaci cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je zjistit, zda má využití influencerů v marketingové kampani vliv na popularitu destinace. Zvláštní pozornost je věnována influencerům na sociální síti Instagram, tzv. Instagramerům.Dílčím cílem práce je poskytnout ucelený pohled na fenomén influencerů a jejich využití v marketingové komunikaci destinace.První část diplomové práce je zaměřena na vymezení teoretických východisek. První kapitola se zabývá pojmy internetového marketingu a online sociálních médií. Druhá kapitola se již věnuje influencer marketingu, influencerům a jejich kategorizaci. Rovněž jsou zahrnuty psychologické principy, které jsou důvodem, proč se lidé mohou nechat influencery ovlivnit. Předmětem další části kapitoly je důležitý proces spolupráce mezi firmou a influencerem. Následující kapitola se věnuje sociální síti Instagram. Je popsán vývoj této sociální sítě, základní používané funkce a influencer marketing na Instagramu. V poslední části diplomové práce je provedena analýza vybraných marketingových kampaní probíhajících na Instagramu. V této kapitole je proveden popis jednotlivých kampaní, a je znázorněna hledanost klíčových pojmů ke každé kampani. Na základě analýzy je v závěru stanoven okamžitý, krátkodobý a dlouhodobý efekt na popularitu destinace při zapojení Instagramera do marketingové komunikace.