Kupní smlouva podle amerického práva v komparaci s právem ČR - Tomáš, Daniel (2019)
Tato práce se zabývá srovnáním americké a české úpravy závazkového práva s důrazem na kupní smlouvu, jakožto jeden z nejvyužívanějších institutů smluvního práva. Práce se nejprve zaobírá zvláštnostmi amerického práva, zejména tedy vztahem mezi federálníhm a státním právem, prameny a základními zásady amerického smluvního práva. Hlavní část této práce se pak následně soustředí na vybrané otázky kupního práva, počínaje jejím vymezením vůči ostatním smlouvám, přičemž velká váha je věnována procesu uzavření kupní smlouvy. Následně je práce zakončena srovnáním úpravy převodu vlastnického práva a nebezpečí na věci k věci.