Kupní smlouva podle amerického práva v komparaci s právem ČR - Tomáš, Daniel; Boháček, Martin, 1947-; Vacuška, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zabývá srovnáním americké a české úpravy závazkového práva s důrazem na kupní smlouvu, jakožto jeden z nejvyužívanějších institutů smluvního práva. Práce se nejprve zaobírá zvláštnostmi amerického práva, zejména tedy vztahem mezi federálníhm a státním právem, prameny a základními zásady amerického smluvního práva. Hlavní část této práce se pak následně soustředí na vybrané otázky kupního práva, počínaje jejím vymezením vůči ostatním smlouvám, přičemž velká váha je věnována procesu uzavření kupní smlouvy. Následně je práce zakončena srovnáním úpravy převodu vlastnického práva a nebezpečí na věci k věci.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses