Změna přistupu USA v obchodní politice ve vztahu k Evropské unii - Remešová, Eliška (2019)
Tato práce řeší změnu obchodní strategie USA vůči Evropské unii. Cílem práce jeodpovědět na otázku, zda měla změna obchodní strategie USA při změně prezidenta v roce2016 vliv na vzájemný obchod USA s EU. V první části jsem se zaměřila na charakteristikuobchodní politiky obou prezidentů a definovala konkrétní oblasti, ve kterých se liší. Věnovalajsem pozornost přístupu k obchodní bilanci a velikosti vzájemného obchodu. Ve druhé částijsem se zabývala vyjednáváním dohody TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership)a uvalením cel. Ve třetí části jsem hledala odvětví a oblasti, které byly ovlivněny změnouobchodní strategie jak na úrovni jednotlivých podniků, tak na úrovni celé ekonomiky Evropskéunie a USA.