Vstup české firmy na zahraniční trh - Slabý, Martin (2019)
Cílem této diplomové práce je vypracování návrhů možností vstupu české firmy Choketopus na trh Spojených států amerických. Práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a popisuje vznik nadnárodních společností a možnosti vstupu společností na zahraniční trhy. Druhá část je praktická a věnuje se analýze vnitřního a vnějšího prostředí firmy. Prvky vnitřní analýzy jsou působení firmy na domácím trhu, její produktové portfolio a marketingový mix. Analýza vnějšího prostředí se zaměřuje na podnikatelské a konkurenční prostředí Spojených států. Ve třetí části jsou na základě analýzy navrženy možnosti firmy pro vstup na zahraniční trh, cíle, časový plán a klíčové ukazatele výkonu.