Vstup české firmy na zahraniční trh - Slabý, Martin; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Stehlík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této diplomové práce je vypracování návrhů možností vstupu české firmy Choketopus na trh Spojených států amerických. Práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a popisuje vznik nadnárodních společností a možnosti vstupu společností na zahraniční trhy. Druhá část je praktická a věnuje se analýze vnitřního a vnějšího prostředí firmy. Prvky vnitřní analýzy jsou působení firmy na domácím trhu, její produktové portfolio a marketingový mix. Analýza vnějšího prostředí se zaměřuje na podnikatelské a konkurenční prostředí Spojených států. Ve třetí části jsou na základě analýzy navrženy možnosti firmy pro vstup na zahraniční trh, cíle, časový plán a klíčové ukazatele výkonu.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses