Potenciál smart cities pre ekonomiku ČR - Zvarková, Petra (2019)
Diplomová práca analyzuje potenciál smart cities pre ekonomiku ČR. Ponúka podrobný pohľad na príčiny vzniku a proces realizácie celej iniciatívy. Ilustruje priebeh projektov v najúspešnejších modeloch na svete. V druhej časti prezentuje aktérov tejto iniciatívy v ČR a projekty v mestách Praha a Brno. Po analýze jednotlivých projektov práca prináša ich zhodnotenie, polemiku o ich potenciáli a návrhy vylepšení. Záver práce je venovaný zhodnoteniu celej iniciatívy v ČR a odporúčaniam na jej smerovanie do budúcnosti. Cieľom celej práce je ponúknuť čitateľovi podrobné informácie o fenoméne smart cities a navrhnúť jeho vylepšenie a smerovanie do budúcnosti.