Aktuální problémy a budoucnost dánského sociálního státu - Polanský, Marek; Bič, Josef; Gorčák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat současný stav dánského sociálního státu a pomocí porovnání výhod a nevýhod jeho vlastností a rozboru dalších faktorů tohoto systému zhodnotit jeho celkový přínos. Druhotným cílem práce je následně predikovat budoucí výzvy dánského sociálního systému. První kapitola se zabývá obecným vysvětlením a charakteristikou pojmu „sociální stát“ a jeho historickým vývojem jak ve světě, tak v samotném Dánsku. Druhá kapitola se zaměřuje na důkladnou analýzu současného stavu a zhodnocení makroekonomické rovnováhy a konkurenceschopnosti země. Třetí a poslední kapitola na základě dříve vytvořených analýz vyhodnocuje celkový přínos sociálního státu v Dánsku a poté se soustředí na predikci jeho budoucích výzev a vývoje.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses