Komunikační strategie hotelu - Novotná, Kateřina (2019)
Diplomová práce se zabývá komunikační strategií lázeňského komplexu Spa Resort Libverda v roce 2018. K rozhodnutí o výběru tohoto tématu vedla zejména skutečnost, že marketingová komunikace Spa Resortu Libverda prošla v loňském roce významnou změnou, která se primárně projevila znatelným navýšením množství a kvality používaných nástrojů komunikačního mixu. Cílem práce je zhodnotit nástroje komunikačního mixu, které využíval Spa Resort Libverda v roce 2018 a následně navrhnout doporučení pro zkvalitnění budoucí komunikační strategie tohoto lázeňského komplexu. Práce je rozdělena do dvou stěžejních částí, teoretické a praktické. Teoretická část je věnována primárně marketingu v cestovním ruchu, přičemž největší důraz je kladen na teoretický rámec týkající se marketingové komunikace. V praktické části dochází nejprve k představení lázeňského komplexu, k čemuž je mimo jiné využit rozšířený marketingový mix. Praktická část dále obsahuje popis a zhodnocení komunikační strategie z roku 2018, výslednou SWOT analýzu s důrazem na marketingovou komunikaci a výsledky provedeného dotazníkového šetření, které bylo uskutečněno mezi hosty Spa Resortu Libverda. Propojení výše zmíněných částí stojí za vznikem návrhové části, která obsahuje doporučení pro zlepšení budoucí komunikační strategie.